Terug

Volg Hart van Nederland

Dierenbeulen bekogelen paard met takken en stenen: 'Hij kon bijna niet ademen'

Dieren

17 mei 2023, 22:50

Het was afgelopen weekend weer raak bij de ponyopvang van Yvonne de Kroon in Ermelo. Een paard is aangevallen met takken en stenen en daarbij zwaargewond geraakt. "Hij kwam hier doodziek en kon bijna niet ademen."

Het paard heeft diepe wonden opgelopen door een stuk rioolbuis waar het dier door is geraakt. Verzorgster Yvonne is heel boos. "Dat je een paard dit aan kan doen, een dier is weerloos," vertelt ze aan Hart van Nederland.

De verzorgster laat de wonden zien:

Dierenbeulen bekogelen paard met takken en stenen: 'Hij kon bijna niet ademen'
2:14
Dierenbeulen bekogelen paard met takken en stenen: 'Hij kon bijna niet ademen'

Een ander paard ging steeds op de grond liggen, wat ze volgens Yvonne normaal nooit doen. Ze vermoedt dat het gaat om drogering.

"Ik weet niet wat je trauma is geweest om een dier te pakken, maar denk goed na. Een dier is nooit schuldig", aldus Yvonne. Ze heeft gehoord dat iemand een groepje van ongeveer zes kinderen in de wei heeft gezien.

Verkracht

Het is niet de eerste keer dat een paard wordt aangevallen op de boerderij. Er is tien jaar geleden een paard verkracht met een stok en later heeft iemand het been van een paard gebroken. Beide pony's moesten worden ingeslapen.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.