Terug

Volg Hart van Nederland

Kamer: dierenbeul die vaker toeslaat mag nooit meer dieren houden

Kamer: dierenbeul die vaker toeslaat mag nooit meer dieren houden

Dieren

5 apr 2023, 08:00

Mensen die meer dan eens dieren mishandelen, mogen de rest van hun leven geen dieren meer houden, vindt de Tweede Kamer. Een meerderheid vraagt het kabinet een "levenslang verbod" te regelen voor recidiverende dierenbeuren. Er ligt al een voorstel om een verbod van 10 jaar op te leggen, maar de Kamer wil een steviger maatregel.

Een voorstel van PVV en Partij voor de Dieren kreeg dinsdag steun om dierenbeulen die vaker de fout in gaan voor het leven een verbod op te leggen. Landbouwminister Carola Schouten had de Kamer afgeraden het voorstel te steunen, omdat het kabinet vindt "dat levenslang niet proportioneel is".

Het wetsvoorstel voor een tijdelijk verbod, regelt dat zo'n houdverbod direct kan worden opgelegd als aparte maatregel. Nu kan een rechter een houdverbod alleen opleggen als voorwaarde bij een voorwaardelijke straf. De uitvoering van een eventueel levenslang houdverbod zal aan een nieuw kabinet zijn.

In Lelystad is volgens omwonenden een kattenhater actief. Er zijn al ruim twintig dode katten gevonden in het kanaal:

Een mysterie in Lelystad: zeventien katten verdronken
2:02
Een mysterie in Lelystad: zeventien katten verdronken

ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Door op ‘aanmelden’ te klikken, ga ik ermee akkoord dat mijn persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.