Terug

Volg Hart van Nederland

Bianca's hond is al een week weg nadat hij schrok van vuurwerk: 'Slaap niet meer'

Dieren

4 jan 2024, 20:15

Elk jaar is het weer raak tijdens de jaarwisseling: veel dieren schrikken van het vuurwerk en lopen weg. Stichting 'Waar is mijn Angel?' heeft het ontzettend druk gehad de afgelopen dagen met het zoeken naar de viervoeters. Ook Bianca's hondje is zoek, ze is al sinds 31 december aan het zoeken naar Django.

"Het is verschrikkelijk", zegt Bianca tegen Hart van Nederland. "Onze Jack Russel was al een paar dagen voor oud en nieuw angstig." Volgens Bianca was haar man 's nachts Django aan het uitlaten toen er ineens hard vuurwerk klonk. Django is toen de tuin uitgerend.

"Ik slaap niet meer, en heb een continu draaiende maag. Het is een gemis", vertelt Bianca. Haar 13-jarige zoon weet er ook geen raad mee. Het gezin is aan een stuk door aan het zoeken, inclusief met speurhonden.

Dierenbescherming

De dierenbescherming had het met de jaarwisseling heel erg druk. "Na Kerstmis ging het los", zegt Barbara van Stichting 'Waar is onze Angel?', een stichting die zich al decennialang inzet voor vermiste huisdieren. "Tijdens de jaarwisseling werden er 21 vermiste honden bij ons gemeld."

Volgens Barbara komt dit door het harde vuurwerk dat mensen afsteken. Hierdoor raken de dieren in paniek. Gelukkig worden de meeste teruggevonden: "Van de 21 zijn er maar vijf nog niet gevonden", zegt ze.

Het beste van Hart van Nederland? Volg ons op WhatsApp of Threads

Wil je dagelijks op de hoogte worden gehouden van de mooiste en meest indrukwekkende verhalen van Hart van Nederland? Meld je dan aan voor ons WhatsApp-kanaal, via deze link of volg ons op Threads, hier te vinden.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.