Terug

Volg Hart van Nederland

Touringcarbranche gaat tegen corona-regels in toch 30 mensen vervoeren

Milieu en Gezondheid

6 juni 2020, 21:41

Nederlandse touringcarbedrijven gaan de corona-richtlijnen willen dezelfde regels die worden gehanteerd binnen het openbaar vervoer. De ondernemers zijn het niet eens met het afschieten van hun plannen voor versoepeling van de maatregelen. Daarom vervoeren ze vanaf zaterdag 30 mensen per bus, in plaats van de toegestane dertien. Voor het openbaar vervoer is door de overheid wel een uitzondering gemaakt om dagelijks 30 mensen te kunnen vervoeren, voor de touringcarbranche geldt dat niet. En ook in vliegtuigen reizen meer dan 30 mensen in dezelfde ruimte.

Boetes veranderen niets

Johan Pouw van Pouw Vervoer in Vianen maakt de actie zaterdagavond bekend aan Hart van Nederland.  Pouw spreekt naar eigen zeggen over 90 procent van de touringcarbranche. "Het gaat om zo'n 200 familiebedrijven, die er allemaal min of meer hetzelfde in staan." Eventuele boetes nemen de bedrijven voor lief.

Trein mag wel

Brancheorganisatie KNV Busvervoer heeft de afgelopen weken lang gelobbyd en gewerkt aan een strenge richtlijn om vanaf 1 juni weer 30 mensen te mogen vervoeren. Maar de politie keurde dat plan op het laatste moment af. Simpelweg omdat ze zich aan de noodverordening moeten houden die de 1,5 meter voorschrijft. Lees ook: Wel met de bus of de trein, maar nog niet in een touringcar: 'Zo gaan we failliet' Het protocol van de touringcarbedrijven is naar eigen zeggen strenger dan dat voor het openbaar vervoer. "Het is toch raar dat iedereen zomaar in een trein kan stappen, maar bij ons niet", meent Pouw. "In het OV wordt totaal niet gehandhaafd op het dragen van mondkapjes, bij touringcars draagt iedereen er een. En iedereen moet een gezondheidsformulier invullen. Mocht er toch iets mis gaan, dan is alles terug te leiden en kunnen we alle reizigers op de hoogte stellen. Bij het OV kan dat niet." De touringcarbranche hoopt dat het besloten busvervoer, net als treinen en stad- en streekbussen, snel wordt opgenomen in de huidige noodverordening. Mocht de bewuste ongehoorzaamheid geen succes hebben, volgen er mogelijk verdere acties.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.