Terug

Volg Hart van Nederland

Ondanks verbod toch demonstratie tegen lockdown in Hilversum

Ondanks verbod toch demonstratie tegen lockdown in Hilversum

Milieu en Gezondheid

19 dec 2020, 16:06

Ondanks een eerder afgekondigd demonstratieverbod zijn zaterdagmiddag in Hilversum toch dertig tot veertig mensen op de been om te protesteren tegen de lockdown. De groep houdt zich volgens de politie op achter het station. Agenten begeleiden de betogers, de betogers worden gesommeerd te vertrekken. Volg het laatste nieuws over het coronavirus in Nederland via ons liveblog Burgemeester Pieter Broertjes van Hilversum verbood vrijdag de demonstratie 'Stop de Lockdown'. Hij zei er onvoldoende vertrouwen in te hebben dat de organisatie zich aan de voorgestelde voorwaarden zou houden, zowel op het gebied van de coronamaatregelen als de demonstratieplek. (Tekst gaat verder onder tweet) https://twitter.com/viruswaarheid/status/1340282580529246208

Locatie afgewezen

Volgens de gemeente Hilversum zijn de afgelopen dagen meerdere gesprekken gevoerd met de organisatie van de demonstratie. Daarin werd geen overeenstemming bereikt over de plaats waar de demonstratie kon plaatsvinden. De organisatoren van ‘Stop de Lockdown wezen de door de gemeente aangeboden locatie af. De gemeente zei daardoor niet te kunnen instaan voor de gezondheid van de deelnemers, omstanders en de agenten en handhavers die betrokken zijn bij het toezicht. Actievoerders werden daarom met klem opgeroepen om niet naar de Noord-Hollandse plaats te komen. https://twitter.com/dennisrvink/status/1340306137279819782 Tekst: ANP Beeld: Caspar Huurdeman

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.