Terug

Volg Hart van Nederland

Ook in Nederland Suprise-eieren uit schappen na salmonellabesmetting van kinderen

Ook in Nederland Suprise-eieren uit schappen na salmonellabesmetting van kinderen

Milieu en Gezondheid

6 apr 2022, 11:34

Ook in Nederland worden Kinder Surprise-eieren en een aantal andere chocolaatjes van fabrikant Ferrero uit de schappen gehaald. De producent heeft daar zelf uit voorzorg toe besloten, vanwege een mogelijk verband tussen chocola die is gemaakt in een Belgische fabriek en salmonella-infecties in Europese landen.

Uit vragen van RTL Nieuws aan het RIVM bleek dat er in Nederland ook twee kinderen besmet zijn geraakt met de salmonellabacterie na het eten van de chocolade-eieren, meldde het nieuwsprogramma dinsdag. Een melding stamt uit februari, de ander uit maart.

Maar volgens Ferrero zelf heeft het bedrijf in Nederland geen klachten van consumenten ontvangen. "Ook zijn geen van onze Kinderproducten die op de markt zijn gebracht, positief getest op salmonella. Toch nemen we deze zaak uiterst serieus, omdat de zorg voor de consument onze hoogste prioriteit heeft", laat Ferrero weten. Eerder riep de Belgische instantie voor voedselveiligheid FAVV consumenten al op enkele specifieke producten van Ferrero uit voorzorg niet meer te eten.

Meerdere producten teruggehaald

Ook Nederlandse consumenten wordt nu geadviseerd de bewuste chocolade niet te eten en voor terugbetaling contact op te nemen met de klantenservice. Naast Kinder Surprise gaat het om Kinder Schokobons, Kinder Happy Moments, een adventkalender en Mix Peluche. Per product heeft de fabrikant de houdbaarheidsdata gepubliceerd die op de partijen staan waar het om gaat.

"We werken samen met winkeliers om ervoor te zorgen dat deze producten niet langer te koop zijn en worden teruggehaald", aldus Ferrero. "Wij nemen voedselveiligheid uiterst serieus en betreuren deze zaak."

ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Door op ‘aanmelden’ te klikken, ga ik ermee akkoord dat mijn persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.