Twee kinderen zijn besmet geraakt met de salmonellabacterie na het eten van een chocolade-ei van Kinder Suprise. De kinderen zijn vijf jaar oud en hebben zich gemeld bij de huisarts. Zij blijken dezelfde besmetting te hebben die tientallen andere kinderen eerder opliepen in België en Groot-Brittannië, meldt het RIVM aan RTL Nieuws.Belgische en Britse gezondheidsdiensten riepen maandag op om de eieren van het merk Kinder niet langer te eten. Na een salmonella-uitbraak in verschillende Europese landen kwam een fabriek in België, waar de eieren worden gemaakt, naar voren als besmettingshaard.In Groot-Brittannië zijn er meer dan zestig mensen besmet geraakt na het eten van de chocolade. In België zou het gaan om zestien mensen. Het zijn veelal kinderen die jonger zijn dan vijf jaar oud.Melding in februari en maartUit vragen van RTL Nieuws aan het RIVM blijkt dat er in Nederland ook twee kinderen besmet zijn geraakt met de salmonellabacterie na het eten van de chocolade-eieren. Een melding is gedaan in februari, de ander in maart.Salmonella komt vaak voor in rauwe levensmiddelen van dierlijke producten. Het gaat dan om vlees, eieren en zuivel. Het kan ook voorkomen op droge producten die in vochtige omstandigheden geproduceerd worden. Dit is waarschijnlijk gebeurd met de chocolade-eieren.