Terug

Volg Hart van Nederland

Luciano (8) bestrijdt corona-eenzaamheid onder ouderen met 250 kerstpakketjes

Milieu en Gezondheid

16 dec 2020, 23:40

Het zijn donkere tijden, maar voor ouderen in Bodegraven is er woensdag een lichtpuntje: de 8-jarige Luciano Barth. Deze kleine weldoener brengt op eigen initiatief 250 kerstpakketjes langs bij eenzame ouderen. Luciano heeft afgelopen tijd hard gewerkt om het geld voor de kerstpakketjes bij elkaar te krijgen. Hij verkocht zelfgemaakte wenspotjes en hield een inzamelingsactie. Van het opgehaalde geld maakte Luciano 250 kerstpakketten met daarin iets lekkers, een puzzelboekje en een kleurboek met kleurtjes.

Zelf afleveren

De kerstpakketjes worden persoonlijk afgeleverd door Luciano en zijn moeder, zodat de ouderen even aanspraak hebben. Ze leveren ze pakketjes af bij drie ouderencomplexen in Bodegraven. De 8-jarige held heeft overal aan gedacht. Puzzelen is lastig voor mensen met dementie, daarom krijgen zij een kleurboek met kleurtjes. Lees ook: Thomas stuurt hulpvraag tegen eenzaamheid en krijgt massaal gehoor

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.