Terug

Volg Hart van Nederland

Opnieuw lichte stijging aantal coronabesmettingen en ziekenhuisopnames

Opnieuw lichte stijging aantal coronabesmettingen en ziekenhuisopnames

Milieu en Gezondheid

19 dec 2020, 16:54

Het RIVM heeft het afgelopen etmaal 12.282 nieuwe coronabesmettingen geregistreerd. Dat is een lichte stijging ten opzichte van vrijdag. Toen waren het er 12.001 (gecorrigeerd). Volg het laatste nieuws over het coronavirus in Nederland via ons liveblog In Amsterdam waren de meeste nieuwe besmettingen (581), gevolgd door Den Haag (268) en Rotterdam (247).

Lichte stijging ziekenhuisopnames

Ook het aantal coronapatiënten in de ziekenhuizen is in het afgelopen etmaal licht gestegen. In totaal 2065 patiënten liggen in het ziekenhuis. Dat zijn er 31 meer dan vrijdag. Op de intensive care liggen nu 560 mensen met Covid-19, elf meer dan een dag eerder. De afgelopen week is het aantal ziekenhuisopnames van coronapatiënten met 20 procent gestegen. Het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS) maakte de cijfers zaterdag bekend. Het LCPS verwacht de komende week een vergelijkbare stijging van het aantal opnames.

56 nieuwe sterfgevallen

Het RIVM meldde zaterdag 56 nieuwe sterfgevallen door corona. Dat betekent niet dat al die mensen in de afgelopen 24 uur zijn overleden. Deze informatie wordt soms met een kleine vertraging doorgegeven. Vrijdag werden 85 sterfgevallen door corona gemeld. ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Door op ‘aanmelden’ te klikken, ga ik ermee akkoord dat mijn persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.