Terug

Volg Hart van Nederland

Al 5.000 vrouwen willen moedermelk doneren voor onderzoek naar corona

Al 5.000 vrouwen willen moedermelk doneren voor onderzoek naar corona

Milieu en Gezondheid

20 aug 2020, 11:13

In de afgelopen dagen hebben al ongeveer 5.000 vrouwen gereageerd op de oproep om moedermelk te doneren. Uit onderzoek is namelijk gebleken dat moedermelk weleens een belangrijke bijdrage zou kunnen leveren in de strijd tegen corona. Eerder deze week werd bekend dat onderzoekers van het Emma Kinderziekenhuis antistoffen voor Covid-19 hebben ontdekt in moedermelk. Dat is de ziekte die veroorzaakt wordt door het nieuwe coronavirus. Niet in iedere melk zijn de antistoffen gevonden, alleen bij vrouwen die Covid-19 hebben gehad. Lees ook: Onderzoekers vinden antistoffen tegen coronavirus in moedermelk

Besmettingen voorkomen?

De onderzoekers willen nu kijken of de moedermelk gebruikt kan worden om coronabesmettingen te voorkomen, bijvoorbeeld bij kwetsbare groepen zoals ouderen. Het kinderziekenhuis startte daarom een campagne om duizend vrouwen te werven die moedermelk willen doneren. Inmiddels hebben dus al zo'n 5.000 moeders zich gemeld. "Overweldigend. Onze onderzoekers zijn bijzonder enthousiast over de grote respons", zegt een woordvoerder van het ziekenhuis. Aan de vrouwen wordt gevraagd om honderd milliliter voor de Moedermelkbank te kolven. Lees ook: IJsblokjes met moedermelk tegen corona: helft Nederlanders staat ervoor open Het moet nog blijken of de moedermelk inderdaad werkzaam is als preventieve behandelmethode tegen het coronavirus. Het onderzoek is een samenwerking van Amsterdam UMC met de Moedermelkbank, bloedbank Sanquin, de universiteiten van Wageningen en Utrecht en Viroclinics. Bovenstaande reportage werd woensdag uitgezonden in Hart van Nederland. ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.