Terug

Volg Hart van Nederland

Aantal nieuwe coronabesmettingen gestegen: 6589 meldingen

Aantal nieuwe coronabesmettingen gestegen: 6589 meldingen

Milieu en Gezondheid

9 dec 2020, 14:41

Het aantal nieuwe coronagevallen is afgelopen etmaal iets gestegen. Tussen dinsdagochtend en woensdagochtend kwamen 6589 meldingen van positieve tests binnen bij het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM). Dat meldde dinsdag bijna 6200 vastgestelde besmettingen. Volg hier het liveblog In de afgelopen zeven dagen zijn bijna 45.000 mensen positief getest, wat neerkomt op gemiddeld ongeveer 6400 per dag. Amsterdam telde de meeste nieuwe gevallen. In de hoofdstad zijn het afgelopen etmaal 417 inwoners positief getest. Het aantal gevallen in Rotterdam steeg met 213. In Den Haag kwamen 138 nieuwe besmettingen aan het licht. In Utrecht testten 114 mensen positief en in Tilburg 102. Het aantal sterfgevallen steeg het afgelopen etmaal met 66. Dat wil niet zeggen dat al deze mensen afgelopen etmaal zijn overleden. Zulke informatie wordt soms pas wat later doorgegeven aan de regionale gezondheidsdiensten en het RIVM. Op dinsdag kreeg het RIVM 71 meldingen van overleden coronapatiënten.

Aantal doden kan stijgen tot boven 10.000

Het coronavirus werd eind februari voor het eerst vastgesteld in Nederland. Sindsdien zijn bijna 577.000 mensen positief getest. Het officiële aantal besmettingen kan rond het weekeinde boven de 600.000 uitkomen. Van 9841 mensen is zeker dat ze aan het coronavirus zijn overleden. Dat aantal kan eind deze week stijgen tot boven de 10.000. Het werkelijke aantal besmettingen en sterfgevallen zal overigens hoger liggen. In de eerste golf werd lang niet iedereen getest, in de tweede golf lukte het niet iedereen om een afspraak te maken en sommige mensen zijn besmet zonder dat ze klachten hebben. Een onbekend aantal mensen is genezen of overleden zonder dat het virus ooit bij ze is vastgesteld.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.