Terug

Volg Hart van Nederland

Ruim 12.000 euro opgehaald voor Feyenoord-fan Hannie die haar zoon verloor: 'Super mooi'

Persoonlijke verhalen

17 mei 2023, 22:38

Feyenoord-supporter Marc dacht maandag alle emoties wel gevoeld te hebben. Maar toen hij op sociale media het verhaal hoorde van de 60-jarige Hannie Sneepels, brak hij. Hij startte een inzamelingsactie voor de Rotterdamse vrouw, zodat zij onbezorgd een weekendje weg kan. Al had hij niet verwacht in korte tijd zoveel geld op te halen.

Feyenoord-fan Hannie ging met haar interview op sportzender ESPN viraal op sociale media. In het fragment vertelt ze tijdens de huldiging van de Rotterdamse club over haar overleden zoon, die ze op een foto heeft meegenomen naar de viering.

Duizenden euro's

"Het is flink uit de klauwen gelopen. Dit had ik niet voorzien", zegt Marc tegen Hart van Nederland. "Toen ik thuiskwam van de huldiging, zag ik de video met Hannie. Ik ben een zachtgekookt ei dus ik brak. Haar verhaal was zo heftig. Ze heeft vast een zware tijd achter de rug door het verlies van haar zoon Hobie. Ik zag op sociale media dat anderen ook overdonderd waren door haar verhaal. Ik dacht: Hannie verdient een weekendje weg."

Zijn doel was om 500 euro op te halen met Feyenoord-supporters, maar hij had nooit verwacht dat zijn crowdfunding landelijk werd opgepakt. "Op een gegeven moment zag ik toen ik thuis was gekomen van het werk dat er al 10.000 euro was ingezameld. Ook was mijn mobiel ontploft en zag ik mijn naam overal voorbijkomen."

'Voetbal verbindt'

"Dit is super mooi. Je ziet zo hoeveel mensen erbij betrokken zijn. Bovendien merk je dat voetbal verbindt en dat deze sport ook een mooie kant heeft. Ik zag dat zelfs mensen uit Amsterdam en Eindhoven hebben gedoneerd. Ze zeiden ook: 'Het maakt niet uit voor welke club je bent.'", vertelt Marc. "Ik heb de actie stopgezet op het bedrag 12.552 euro. Hiermee kan ze iets moois doen. Twee wensen van haar kan ze hier zeker mee vervullen. De invulling is nog een verrassing voor haar."

Maandag waren er tienduizenden supporters bij de huldiging van Feyenoord. Hart van Nederland was erbij:

Feest in Rotterdam: Feyenoord gehuldigd door tienduizenden supporters
0:38
Feest in Rotterdam: Feyenoord gehuldigd door tienduizenden supporters

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.