Terug

Volg Hart van Nederland

Margareth en Sonja werden uitgebuit en vernederd als slavinnen in zorgboerderij

Persoonlijke verhalen

8 feb 2023, 23:12

Vol afschuw lazen Margareth Plass-Veltman en haar partner Sonja Veltman dinsdag hoe een zorgboerderij in het Groningse Wedde werd gesloten, omdat kinderen met een beperking daar op grove wijze werden mishandeld en vernederd. Het verhaal haalt oude wonden open.

Margareth en Sonja woonden zelf op een andere zorgboerderij met soortgelijke verhalen. "Ze vernederden ons", zegt het echtpaar in gesprek met Hart van Nederland. Het stel vertelt hoe de eigenaren van de boerderij zich machtig voelden en hoe de twee werden gekleineerd.

"We werden als slavinnen behandeld. Op een sadomasochistische manier. Met haar broer samen runde de eigenaresse een SM-praktijk. Zij is meesteres. Zij had een klant, ik moest als slavin in dienst zijn van haar. Ik moest met mijn naaldhakken op de blote rug van een klant gaan staan. Deed je dat niet, dan zwaaide er wat."

Bekijk het hele verhaal van Margareth (links) en Sonja (rechts) in de video hieronder:

Margareth en Sonja werden uitgebuit en vernederd als slavinnen in zorgboerderij
2:30
Margareth en Sonja werden uitgebuit en vernederd als slavinnen in zorgboerderij

Het in de reportage getoonde pand is inmiddels verkocht. De huidige eigenaar en bewoners hebben niets met de zorgboerderij, en dus ook de misstanden van destijds, te maken.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.