Terug

Volg Hart van Nederland

Eigenaren horror-zorgboerderij snappen gedwongen sluiting niet en willen door

112

8 feb 2023, 07:14

De familie W., eigenaar van de Groningse zorgboerderij Aurora Borealis waar volgens de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd lijfstraffen werden uitgedeeld, legt zich niet neer bij de gedwongen sluiting. Sterker nog: de eigenaren willen door met de opvang van hulpbehoevenden. Dit zegt de advocaat van de familie tegen De Telegraaf.

Zowel twee eigenaren als vier medewerkers onderwierpen hun cliënten met een ernstige verstandelijke beperking structureel aan diepe vernederingen, blijkt uit een IGJ-rapport. Zo werden ze geslagen, met het hoofd in de wc geduwd en met pindakaas besmeurd zodat de hond dit kon aflikken.

"Mijn cliënten beamen dat sommige dingen niet goed zijn gegaan", zegt advocaat Postma. "Maar de mensen die worden beschuldigd zijn er inmiddels niet meer werkzaam. Dus begrijpen mijn cliënten niet waarom de boerderij nog moet sluiten."

ANP

Bovenstaande video was eerder te zien bij Hart van Nederland.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.