Terug

Volg Hart van Nederland

Realityster Peter Gillis moet vakantiepark sluiten vanwege slechte woonkwaliteit en misstanden

Realityster Peter Gillis moet vakantiepark sluiten vanwege slechte woonkwaliteit en misstanden

TV programma's

16 juni 2023, 17:43

De Nederlandse realityster Peter Gillis moet zijn vakantiepark Het Blauwe Meer in het Belgische Lommel binnen twaalf maanden sluiten van de rechter. De gemeente heeft al een langere tijd problemen met Gillis vanwege slechte woonkwaliteit in zijn vakantiepark en misstanden met arbeidsmigranten, meldt de Belgische krant Het Belang van Limburg.

De erfpacht van het vakantiepark had Gillis in 2019 niet vernieuwd. Het stadsbestuur heeft dit aangegrepen om het vertrek van Gillis via de rechter af te dwingen. De gemeente Lommel is in gelijk gesteld door de rechter. Dat betekent dat Gillis binnen twaalf maanden het park moet sluiten en onrechtmatig gebouwde constructies moet afbreken.

De realityster moet zijn vakantiepark kosteloos overdragen aan de gemeente Lommel. Als Gillis er na twaalf maanden niet in slaagt om Het Blauwe Meer te sluiten, dan moet hij een boete van 1000 euro per dag betalen.

Gillis is bekend van het realityprogramma Massa is Kassa:

Familie Gillis: Massa is Kassa S10 E1
40:44
Familie Gillis: Massa is Kassa S10 E1

Hoger beroep

Gillis kan nog in hoger beroep gaan, maar hij wil eerst het vonnis bestuderen met zijn advocaat. Door de Nederlandse gemeente Peel en Maas heeft Gillis al eens eerder een dwangsom gekregen, omdat hij arbeidsmigranten illegaal huisvestte op een van zijn campings.

Hart van Nederland/ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.