Terug

Volg Hart van Nederland

Prijzig jaar voor Peter Gillis: opnieuw een dwangsom van 170.000 euro

Prijzig jaar voor Peter Gillis: opnieuw een dwangsom van 170.000 euro

Entertainment

10 mei 2023, 16:46

Het wordt een duur jaar voor Peter Gillis. Na eerdere rekeningen, moet de eigenaar van de Oostappengroep opnieuw een geldbedrag van 170.000 euro betalen. De dwangsom volgde na de uitspraak van de Raad van State woensdag.

Het conflict dateert uit 2018 en draait om het vakantiepark Droomgaard in Kaatsheuvel. Het rechtsorgaan heeft de dwangsom opgelegd voor het schenden van afspraken over huisvesting van buitenlandse werknemers. Inmiddels is Gillis al jaren geen eigenaar meer van het park, maar moet hij alsnog de geldsom betalen.

Het gemeentebestuur legde de beroemde campingbaas eerder dwangsommen tot bijna twee ton op. Gillis moest het aantal recreatiewoningen op het deel waar arbeidsmigranten verbleven, terugbrengen naar tweehonderd. Daarnaast moest hij stoppen met het huisvesten van arbeidsmigranten op het vakantiedeel van het park. Na een hoger beroep, startten beide partijen een procedure bij de Raad van State.

Opstapeling van rekeningen

Voor Gillis, bekend van het programma Massa is Kassa, blijven de dwangsommen oplopen. Begin dit jaar kreeg hij een dwangsom van de gemeente Terneuzen voor het illegaal huisvesten van arbeidsmigranten in zijn vakantiepark Marina Beach. Hetzelfde geldt voor zijn vakantiepark De Berckt in het Limburgse dorp Baarlo. De gemeente Peel en Maas legde een dwangsom op van één miljoen euro.

Peter Gillis moest eind vorig jaar ook al een half miljoen betalen:

Peter Gillis moet een dwangsom van een half miljoen betalen
2:57
Peter Gillis moet een dwangsom van een half miljoen betalen

Beeld: Shownieuws

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.