Terug

Volg Hart van Nederland

Deelnemer Steenrijk, Straatarm stapt op tíjdens programma: 'Voelt zich te goed'

TV programma's

31 jan 2024, 21:26

Een bijzondere situatie in de nieuwste aflevering van het SBS-programma Steenrijk, Straatarm woensdagavond. Het rijke stel Meta en Eugène gaan namelijk van huis ruilen, totdat... Eugène er opeens vandoor gaat. De man heeft toch geen zin in het programma en laat vervolgens zijn vrouw alleen verhuizen naar het huis van het arme stel.

Op sociale media wordt de actie van de man flink bekritiseerd.

In Steenrijk, Straatarm ruilen twee gezinnen, waarvan een steenrijk en de ander straatarm, een week lang van huis, budget en dagelijks leven. Deze aflevering deden het 'steenrijke' stel Meta en Eugène uit Laren en het 'straatarme' gezin van alleenstaande moeder Petra en haar dochter Amber uit Borssele mee.

Het beste van Hart van Nederland? Volg ons op WhatsApp of Threads

Wil je dagelijks op de hoogte worden gehouden van de mooiste en meest indrukwekkende verhalen van Hart van Nederland? Meld je dan aan voor ons WhatsApp-kanaal, via deze link of volg ons op Threads, hier te vinden.

Eugène, die de man is achter de beroemde rode Dirk-tas en de 'Bob jij, of Bob ik?-campagne, lijkt het hele begin van de aflevering gewoon mee te gaan, totdat er opeens een scène in het programma te zien is waarin Meta, auteur en psycholoog, alleen haar koffer aan het inpakken is. "Hij heeft besloten om wel met zijn koffer weg te gaan, maar niet naar het andere gezin. Er was al wat twijfel, maar de overgang was toch een beetje te groot", legt ze uit.

Op sociale media zijn kijkers niet te spreken over de actie. "Meneer voelt zich te goed voor Steenrijk, Straatarm", zegt iemand. Een ander zegt: "Je laat je wel kennen hoor Eug." Iemand anders vindt het jammer. "Nou laat je je vrouw alleen gaan... ontzettend jammer en een gemiste kans!"

Later komt Meta's zoon wel langs in Borssele. Daar is ze dan ook erg blij mee. "Gelukkig is mijn zoon langsgekomen om me te steunen", zegt Meta ook op het einde van de aflevering. Dat einde is trouwens ook erg emotioneel om een andere reden, is te zien in de aflevering hieronder:

Laren en Borssele
40:44
Laren en Borssele

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Door op ‘aanmelden’ te klikken, ga ik ermee akkoord dat mijn persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.