Terug

Volg Hart van Nederland

Oplichter Undercover in Nederland lacht slachtoffers uit: 'Ik blijf een boef'

Entertainment

22 mei 2023, 14:41

In de nieuwste aflevering van Undercover in Nederland heeft Alberto Stegeman het weer aan de stok met een hardleerse oplichter. En Christiaan R. licht niet alleen onschuldige mensen op, hij beleeft er ook nog eens plezier aan. Dat laat hij ze ook maar al te graag weten. De brutaliteit van de oplichter maakt de tongen los op sociale media.

De jonge oplichter maakt slachtoffers door spullen te verkopen via Marktplaats en die vervolgens niet te leveren. Meestal zijn dit soort zwendelaars snel met de noorderzon vertrokken maar Christiaan geeft zijn slachtoffers liever nog een trap na.

"Welkom bij de echte wereld jongen, je bent belazerd", stuurt hij naderhand naar een gedupeerde. Een ander slachtoffer krijgt te horen dat hij een ezel is en dat Christiaan van het geld al dure spullen heeft gekocht.

Op Twitter valt de houding niet in goede aarde:

Brutaliteit

Het lijkt de brutaliteit van een beginnend crimineel, die nog niet helemaal doorheeft dat hij zichzelf maar beter op de achtergrond kan houden. Maar niets is minder waar: de onbezonnen oplichter heeft namelijk al eerder achter de tralies gezeten!

Nieuwe ronde nieuwe kansen, zal hij misschien gedacht hebben.

Bekijk de hele aflevering hier:

Undercover in Nederland S20 E5
41:07
Undercover in Nederland S20 E5

Boef

Twee collega's van Stegeman gaan in eerste instantie langs bij de kroeg waar Christiaan werkt. Ze raken met hem aan de praat, wat al snel resulteert in een egotrip waarin hij zich uitlaat over allerlei criminele activiteiten. Waar hij zelf overigens niet aan meedoet, beweert hij. Maar ook dat houdt niet lang stand: "Ik blijf een boef", geeft hij dan toch toe.

Date

Later in de aflevering, tijdens de confrontatie met Stegeman, ontkent de oplichter alles en zegt hij dat hij naar de politie gaat: "Met hen praat ik, met jullie niet. Jullie zijn media, fuck jullie." Even later schrijft hij een brief waarin hij aangeeft dat hij de problemen tóch wil oplossen. Dat lijkt toch niet de waarheid.. Inmiddels heeft hij een valse naam aangenomen en nieuwe slachtoffers gemaakt.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Door op ‘aanmelden’ te klikken, ga ik ermee akkoord dat mijn persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.