Terug

Volg Hart van Nederland

Jan Slagter wil veiligere studio's na Op1-incident: 'Maakte zelf doodsmak tegen plantenbak'

Jan Slagter wil veiligere studio's na Op1-incident: 'Maakte zelf doodsmak tegen plantenbak'

Entertainment

10 mei 2023, 13:46

Omroepbaas Jan Slagter heeft recent in Studio 23 op het Mediapark in Hilversum een "doodsmak" gemaakt. Dat vertelde hij tijdens een uitzending op NPO Radio 1. Deze gebeurtenis in combinatie met het Op1-incident waarbij een gast bloedend in de studio lag, heeft Slagter doen besluiten dat studio's veiliger moeten worden gemaakt.

"Het had niet veel gescheeld of ik had hier niet meer gezeten", beklemtoonde Slagter in de uitzending. Hij deed zijn bekentenis in een gesprek over het ongeluk tijdens de Op1-uitzending met Margje Fikse en Charles Groenhuijsen. Gast Corlien Doodkorte viel en raakte gewond, maar de presentatoren gingen gewoon door met het gesprek terwijl ze bloedend in de studio lag.

'Viel bijna flauw'

Over zijn eigen incident bij de studio van Tijd voor Max vertelt hij: "Ik wilde iemand een handje geven. Er lag een kabel die was afgeplakt met dezelfde kleur van het zeil. Ik zag hem niet, er had een groot rood bord bij moeten staan." De baas van Omroep MAX struikelde en viel voorover tegen een betonnen plantenbak. "Ik viel met mijn borst tegen die bak", omschrijft Slagter. "Ik werd wit en viel bijna flauw. Ik raakte de bak net niet met mijn hoofd."

Opvallende televisiefragmenten komen voorbij in de Hart van Nederland-podcast TV-TALK, luister ook en abonneer vooral, dan mis je niks!

TV-TALK is iedere ochtend te vinden in je favoriete podcastapp, zoals Spotify, Apple Podcasts of Juke. Of luister 'm direct via de speler hierboven. Abonneer om geen aflevering te missen! Wil je meepraten of iets met ons delen? Mail dan naar podcast.hart@talpanetwork.com of gebruik #TVTALK.

Volgens de omroepbaas zijn sommige studio's "levensgevaarlijke spookhuizen". Daarom heeft hij het management van zijn eigen omroep gevraagd of er tijdens de Max-uitzendingen beter gekeken kan worden naar de veiligheid. "Het is er donker, er liggen overal kabels", vat de omroepbaas samen. "Er kunnen allemaal ongelukken gebeuren."

Hart van Nederland/ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.