Terug

Volg Hart van Nederland

Forse kritiek op 'live-verslag' in Op1 na val gast: 'Ze is aan het bloeden'

Forse kritiek op 'live-verslag' in Op1 na val gast: 'Ze is aan het bloeden'

Entertainment

3 mei 2023, 10:04

De live-uitzending van Op1 van dinsdagavond kan op flinke kritiek rekenen van kijkers, door de manier waarop werd gereageerd op de val van een gast. De talkshow bleef uitzenden en de presentatrice deed uitgebreid verslag van het tafereel.

Corlien Doodkorte is Parkinsonpatiënt en was te gast in de uitzending om te vertellen over haar eigen ervaring met gebedsgenezing. Toen ze aan de beurt was ging het echter mis. "Ondertussen is hier wat consternatie in de studio want een van de gasten is gevallen", vertelt presentatrice Margje Fikse. Terwijl de presentatrice blijft zitten en naast haar op de grond kijkt waar de vrouw ligt, zegt ze in de camera: "Het gaat niet goed en ik weet even niet hoe wij dat moeten gaan oplossen".

De gast werd overeind geholpen door medewerkers van het programma en ook andere tafelgasten stonden op. De presentatoren bleven op hun plek zitten en Fikse vertelt in geuren en kleuren aan de kijkers wat er zich afspeelt: "De vrouw is aan het bloeden en het gaat even niet goed". Medepresentator Charles Groenhuijsen houdt zich stil en kijkt voornamelijk naar zijn blaadjes voor zich op de tafel.

'Alles voor kijkcijfers'

Kijkers reageren geschokt en vragen zich massaal af waarom er geen scherm met 'even geduld aub' ingezet kon worden. "Konden ze het goede scherm niet vinden?", vraagt een twitteraar zich af. "Dat mogen ze vanuit de controlekamer ook wel iets beter aansturen dan. Zij krijgt instructies vanuit de controlekamer maar die had gewoon het beeld op "even geduld aub" moeten zetten", schrijft een andere kijker op social media.

Maar, het 'even geduld' scherm komt er niet en de live-uitzending loopt door. "Jullie moeten je doodschamen", reageert Adrian vol walging op Twitter. "Alles voor de sensatie en kijkers."

De onwel geworden vrouw wordt inmiddels geholpen en de presentatrice vraagt zich af of ze inmiddels kan beginnen met het voortzetten van de talkshow. Ze vraagt aan een van de tafelgasten of diegene het "aan kan" om over een documentaire te praten "terwijl dit gebeurt". "Het toppunt van kilheid met een glimlach van Charles er ook nog bij", reageert Marina.

'Er werd meteen hulp geboden'

Politiek verslaggever Thomas van Groningen die ook in de studio aanwezig was verklaart hoe de val is ontstaan. "We moesten tijdens een kort filmpje van plek wisselen, waarna zij per ongeluk naast het podium stapte en ongelukkig viel. Meteen hulp geboden, er was ook een huisarts in de studio. Ze maakt het goed, gelukkig."

In TV-Talk alles wat je gemist hebt over de tv-avond:

TV-TALK is iedere ochtend te vinden in je favoriete podcastapp, zoals Spotify, Apple Podcasts of Juke. Of luister 'm direct via de speler hierboven. Abonneer om geen aflevering te missen! Wil je meepraten of iets met ons delen? Mail dan naar podcast.hart@talpanetwork.com of gebruik #TVTALK.

Beeld: EO/Op1

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.