Terug

Volg Hart van Nederland

Eloise 'trilde helemaal' na racistisch gesprek: 'Ik kan hier zo slecht tegen'

Entertainment

5 juni 2023, 17:58

Gravin Eloise 'trilde helemaal' nadat ze ingreep in een racistisch gesprek. Het gesprek werd in scène gezet voor het onlineprogramma In Your Face, maar dat wist het 20-jarige nichtje van koning Willem-Alexander niet.

Twee acteurs op een terras in Amsterdam voeren een gesprek over de nieuwe vriendin van één van hen, een zwarte vrouw. De andere man is het niet eens met deze relatiekeuze. "Je gaat toch niet met een zwarte", zegt hij onder meer. Daarop besluit Eloise in te grijpen. "What the fuck, ben jij fucking racistisch", zegt ze boos tegen de jongen.

De 20-jarige laat daarop weten dat ze vindt dat de jongen "op z'n plek" gezet moet worden. "Een zwarte met een niet-zwarte, hoor je wel wat je zegt?", vraagt een woedende Eloise tot slot.

Bekijk hieronder hoe de confrontatie ging:

Eloise wordt boos om racistische opmerking
1:01
Eloise wordt boos om racistische opmerking

'Bel Amalia af'

Zodra de camera's tevoorschijn komen lijkt de gravin te schrikken. "O mijn god, nee", zegt ze. "Ik tril helemaal, ik kan hier zo slecht tegen." Een vriend van Eloise merkte op dat er "iets ergs" gebeurde, laat ze weten. "Toen ging ik luisteren en toen hoorde ik 'niet zwarte' of 'met die zwarte' en toen dacht ik: nu is het echt helemaal klaar."

Op sociale media krijgt Eloise veel goede reactie op haar actie. Het fragment wordt veel gedeeld. Presentator Tim Hofman stelde dat we met de dochter van prins Constantijn "een nieuwe koningin" hebben.

"Iemand, bel Amalia af", zo reageerde hij gekscherend op Twitter. "Oranje boven, in dit geval, wat mij betreft", schreef Cornald Maas en royaltydeskundige Josine Droogendijk noemde de actie van Eloise "dapper en hard nodig".

Deze aflevering van In Your Face is vanaf maandag te zien op het Youtube-kanaal van NPO 3. In de serie wordt getest hoe sociaal Nederland is.

In de Hart van Nederlan-podcast TV-TALK hoor je de opvallendste televisiefragmenten die je niet mag missen. Luister hier de nieuwste aflevering:

TV-TALK is iedere ochtend te vinden in je favoriete podcastapp, zoals Spotify, Apple Podcasts of Juke. Of luister 'm direct via de speler hierboven. Abonneer om geen aflevering te missen! Wil je meepraten of iets met ons delen? Mail dan naar podcast.hart@talpanetwork.com of gebruik #TVTALK.

ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.