Terug

Volg Hart van Nederland

Bioscoopfilm Barbie is net uit in Nederland en breekt nu al records

Bioscoopfilm Barbie is net uit in Nederland en breekt nu al records

Entertainment

20 juli 2023, 14:44

De film Barbie heeft een paar dagen na de release al verschillende records gebroken in Nederland, meldt Warner Bros. Pictures. De film, die is geregisseerd door Greta Gerwig, heeft geopend met een omzet van bijna 600.000 euro en is daarmee sinds donderdag de grootste film van Nederland dit jaar.

"Na de officiële première in Koninklijk Theater Pathé Tuschinski en uitverkochte voorpremières in 101 roze-gekleurde bioscopen op dinsdag, een release in 161 bioscopen en filmtheaters op woensdag, met 55.000 bezoekers én een marktaandeel van bijna 50 procent, domineert Barbie de Nederlandse markt", meldt de producent.

Barbie is in al haar verschijningen nog steeds mateloos populair:

Na Barbie (598.298 euro) volgen de films Fast X, met een omzet van 473.066, Guardians of the Galaxy Vol. 3, met een omzet van 417.010 euro, en The Super Mario Bros. Movie, met een omzet van 359.277 euro.

In de film Barbie, gebaseerd op de wereldberoemde pop, zijn onder anderen Margot Robbie, Ryan Gosling, America Ferrera en Kate McKinnon te zien.

Iedere dag bespreken we in de Hart van Nederland-podcast het belangrijkste televisienieuws aan de hand van opvallende en bijzondere fragmenten:

TV-TALK is iedere ochtend te vinden in je favoriete podcastapp, zoals Spotify, Apple Podcasts of Juke. Of luister 'm direct via de speler hierboven. Abonneer om geen aflevering te missen! Wil je meepraten of iets met ons delen? Mail dan naar podcast.hart@talpanetwork.com of gebruik #TVTALK.

Bron: Hart van Nederland/ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.