Terug

Volg Hart van Nederland

Dolfje Weerwolfje goes America: producent koopt filmrechten en maakt internationale bioscoopfilm

Dolfje Weerwolfje goes America: producent koopt filmrechten en maakt internationale bioscoopfilm

Entertainment

22 juni 2023, 07:36

De Engelstalige filmrechten van Dolfje Weerwolfje, het populaire kinderboekenpersonage van Paul van Loon, zijn verkocht. Dat maakt uitgeverij Leopold, die de boeken uitgeeft, donderdag bekend.

De Amerikaanse filmproducent YellowHouse Entertainment gaat een internationale bioscoopfilm maken over het witte weerwolfje. Wanneer de film in de bioscopen zal verschijnen, is nog niet bekend.

"Dolfje Weerwolfje is een held voor miljoenen Nederlandse kinderen en jongvolwassenen, een held die dapper genoeg is om anders te zijn", zegt producent Jo Henriquez van YellowHouse Entertainment. "Ik verwacht dat Dolfje een held zal worden voor miljoenen kinderen over de hele wereld, omdat iedereen zich op de een of andere manier in zijn verhaal herkent."

Ook schrijver Van Loon is heel trots op de nieuwe stap voor zijn geesteskind. "Ik had ruim 25 jaar geleden, toen ik het eerste boek over Dolfje Weerwolfje schreef, nooit kunnen bedenken dat Dolfje zo lang zo populair zou zijn en al helemaal niet dat er aan de andere kant van de oceaan een film over hem zou worden gemaakt."

Icoon voor Nederlandse jeugdliteratuur

Het eerste boek over Dolfje Weerwolfje verscheen in 1996. Sindsdien zagen tientallen boeken en een aantal spin-offs over Dolfje het levenslicht. De serie won vijf keer de Prijs van de Nederlandse Kinderjury en werd als boek al uitgegeven in België, Engeland, Italië, Duitsland, Zweden, Japan, Spanje, China, Korea en Turkije.

Directeur Eveline Aendekerk van boekenkoepel CPNB noemde het wolfje bij zijn 25ste verjaardag twee jaar geleden "een icoon voor de Nederlandse jeugdliteratuur". Producent Burny Bos en regisseur Joram Lürsen maakten in 2011 al een Nederlandse film gebaseerd op de boeken van Van Loon.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Door op ‘aanmelden’ te klikken, ga ik ermee akkoord dat mijn persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.