Terug

Volg Hart van Nederland

Staande ovatie voor Zelensky tijdens speech met 1 minuut stilte voor MH17-slachtoffers

Staande ovatie voor Zelensky tijdens speech met 1 minuut stilte voor MH17-slachtoffers

Oekraïne

4 mei 2023, 14:17

De Oekraïense president Volodymyr Zelensky werd donderdagmiddag met een staande ovatie ontvangen in het congrescentrum World Forum in Den Haag. Zelensky gaf daar een speech, waarin hij ook een minuut stilte hield voor de MH17-slachtoffers. In zijn speech bedankte Zelensky Nederland voor de wapensteun en zei hij dat de Russische president Poetin in Den Haag berecht zal worden voor zijn misdaden in Oekraïne.

Een samenvatting van de speech:

Zelensky noemde de ramp met vlucht MH17 als een van de door Rusland gepleegde oorlogsmisdaden. Ook hield hij een minuut stilte voor de slachtoffers en nabestaanden.

Stilte

Aan het einde van zijn speech vroeg de president aan Nederlanders om tijdens de dodenherdenking om 20.00 uur te denken aan Oekraïense slachtoffers die zijn omgekomen door de oorlog.

Zelensky was eerder op donderdag al in de senaat voor een gesprek met leden van de Eerste en Tweede Kamer.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.