Terug

Volg Hart van Nederland

Veel politieauto's en beveiliging bij strafhof voor komst Zelensky

Veel politieauto's en beveiliging bij strafhof voor komst Zelensky

Oekraïne

4 mei 2023, 10:02

In de omgeving van het Internationaal Strafhof (ICC) in Den Haag, waar president Volodymyr Zelensky van Oekraïne donderdagochtend langsgaat, zijn veel veiligheidsmaatregelen getroffen. Zo staan in de omgeving van het ICC meerdere politieauto's en -busjes en voor de ingang zijn meerdere beveiligers te zien. Bij het strafhof hangt de Oekraïense vlag.

Medewerkers van het strafhof moeten al buiten hun toegangsbewijs laten zien. Journalisten worden op een afstandje gehouden van de ingang en staan achter hekken.

Het ICC doet onderzoek naar misdaden die zijn gepleegd in de oorlog in Oekraïne. Nederland steunt dat onderzoek met geld maar ook met marechaussees die zoeken naar bewijzen van misdaden in Oekraïne.

Zelensky arriveerde woensdagavond in Nederland:

Het ICC kondigde in maart aan dat er een arrestatiebevel is uitgevaardigd tegen de Russische president Vladimir Poetin. Hij wordt verantwoordelijk gehouden voor het onwettelijk deporteren van kinderen en het overbrengen van hen van Oekraïens grondgebied naar Rusland.

Hij spreekt donderdag in Den Haag ook onder anderen met premier Mark Rutte en minister Kajsa Ollongren van Defensie.Verder geeft de president een toespraak met de titel 'Geen vrede zonder gerechtigheid voor Oekraïne". Daarbij zal ook minister Wopke Hoekstra van Buitenlandse Zaken aanwezig zijn.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.