Terug

Volg Hart van Nederland

Demonstranten in Sneek steunen Palestijnen vanaf bordes stadhuis

Gaza-conflict

20 okt 2023, 18:18

Een pro-Palestina demonstratie in Sneek heeft vrijdagmiddag tientallen mensen getrokken. De demonstranten liepen door het stadscentrum en stonden ook kort op de bordes van het gemeentehuis. De demonstratie verliep volledig vredig.

"From the river to the sea, Palestine will be free", galmde door de straten van de Friese stad. Verder werd er onder meer "Free, free Palestine" en "Allahoe akbar" geroepen. Naast Palestijnse vlaggen waren er ook vlaggen van de Syrische oppositie te zien, herkenbaar aan de drie rode sterren en de groen-wit-zwart kleurencombinatie.

Andere steden

De afgelopen weken waren er meerdere pro-Palestina demonstraties in Nederlandse steden. In Amsterdam en Den Haag werd het grimmig en moest de politie ingrijpen, elders verlopen de demonstraties over het algemeen gemoedelijk.

Beeld: CAMJO media (in samenwerking met Noormannen)

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Door op ‘aanmelden’ te klikken, ga ik ermee akkoord dat mijn persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.