Terug

Volg Hart van Nederland

ME verdrijft demonstranten bij manifestatie voor Israël in Amsterdam

nieuws

15 okt 2023, 18:13

De Mobiele Eenheid (ME) heeft zondag twee groepen demonstranten van het Beursplein in Amsterdam verdreven. Op het Beursplein was een kleine pro-Israël-demonstratie gaande.

Zondagmiddag is ook een zogeheten pro-Palestina-mars bezig op de Dam in Amsterdam, waar duizenden mensen op af kwamen. De Dam ligt op zo'n 200 meter van het Beursplein vandaan. Volgens een woordvoerder van de politie kwamen steeds meer tegendemonstranten naar het plein, waardoor de spanning opliep. De ME werd ingezet om de twee groepen uit elkaar te drijven, zodat de situatie niet uit de hand liep.

Inmiddels is de situatie weer onder controle, aldus de woordvoerder. De ME is weer vertrokken.

Hart van Nederland/ANP

Beeld: Regio15

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.