Terug

Volg Hart van Nederland

Veroordeelde man wegens racistisch geweld begint crowdfunding voor zichzelf

Veroordeelde man wegens racistisch geweld begint crowdfunding voor zichzelf

16 aug 2023, 15:35

Daniel Smirnov, de man die in maart is veroordeeld wegens racistisch geweld in Breda, is een crowdfundingsactie gestart voor zichzelf. De 38-jarige man schold in 2021 een stel uit, sloeg de man in het gezicht en verspreidde stickers met racistische leuzen. Bovendien projecteerde hij ook racistische teksten op de Erasmusbrug in Rotterdam en tijdens carnaval op het stadhuis van Eindhoven. Hij hoopt 2200 euro op te halen om daarmee nieuwe spullen te kopen.

Smirnov schrijft dat hij de oproep doet voor geld onder zijn eigen naam omdat deze gegevens toch al rondgaan op internet, meldt Omroep Brabant. In zijn bericht beweert hij dat hem onrecht is aangedaan en dat hij slachtoffer is van 'politieke onderdrukking' door de regering.

Hij stelt dat de verdachten in de zaak van de projecties drie weken in voorarrest hebben gezeten en "normaal gesproken is dit maximaal drie dagen". Deze informatie is echter onjuist, een voorarrest kan maximaal 110 dagen duren. Bovendien worden de mannen niet veroordeeld door de regering maar door de rechtbank.

De regionale omroep meldt dat de crowdfunding is gestart op een Amerikaanse website die naast materiële behoeften ook voorziet in spirituele behoeften. Zo kun je naast een donatie van geld ook bidden. Met het geld dat hij binnenkrijgt, wil hij nieuwe apparatuur en een stickerprinter kopen. Daarnaast wil hij een bijdrage aan zijn juridische kosten en gemist salaris.

De rechtbank veroordeelde Smirnov tot een taakstraf van 80 uur en een voorwaardelijke celstraf van 29 dagen voor de mishandeling. Ook moet hij een schadevergoeding betalen van 150 euro aan het slachtoffer. De zaak rond de projecties in Rotterdam en Eindhoven loopt nog.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.