Terug

Volg Hart van Nederland

Kruiwagens ingezet voor verhuizing: 6000 boeken worden verplaatst in Tytsjerk

Kruiwagens ingezet voor verhuizing: 6000 boeken worden verplaatst in Tytsjerk

15 aug 2023, 17:30

In Tytsjerk worden kruiwagens ingezet met een bijzondere taak: ze moeten zo'n 6000 boeken verplaatsen. Het dorpshuis Yn 'e Mande gaat worden verbouwd en hiervoor moeten de boeken van de plaatselijke dorpsbibliotheek Boekenhuis, die momenteel in het dorpshuis zit, worden overgebracht.

De grote hoeveelheid boeken worden overgebracht naar het voormalige schoolgebouw van de COS Het Lemieren, meldt Omrop Fryslân. Vrijwilliger Ybe Westerhof zegt tegen de regionale omroep: "We hopen het in twee dagen klaar te hebben, maar ze staan ook op alfabet dus we moeten wel goed blijven opletten."

Het duurt niet voor niks twee dagen, het verplaatsen is een grote klus. Er gaan zo'n twaalf tot twintig boeken in een kruiwagen, afhankelijk van de dikte. Dit betekend dat er zo'n driehonderd ritten met de kruiwagen nodig zijn om alle boeken naar het andere gebouw te verplaatsen.

Verwacht wordt dat de dorpshuisverbouwing ongeveer een jaar zal duren. Als de verbouwing klaar is zullen de boeken dus ook weer terugverhuist moeten worden. De planning is om dit opnieuw met kruiwagens te doen, omdat de vrijwilligers dit als een leuke uitdaging ervaren.

"De vrijwilligers vinden dit geweldig. Ze waren heel enthousiast dat we het op deze manier zouden doen en waren dan ook massaal aanwezig", concludeert Westerhof tegen Omrop Fryslân.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Door op ‘aanmelden’ te klikken, ga ik ermee akkoord dat mijn persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.