Terug

Volg Hart van Nederland

Weer pech voor Nederlandse vakantiegangers: Franse campings ontruimd na grote brand

nieuws

15 aug 2023, 07:51

Na noodweer in Italië en hevige overstromingen in Slovenië zijn het nu de Nederlandse vakantiegangers in Frankrijk die aan het kortste eind trekken. In het zuiden van het land zijn Nederlanders geëvacueerd na een grote brand vlakbij meerdere campings.

De brand woedde in de Zuid-Franse plaats Saint-André, vlakbij de toeristische badplaats Argelès-sur-Mer. Naar schatting staan zeker driehonderd hectaren in brand. De burgemeester van de plaats sprak tegen Franceinfo over een "brand zoals we nog nooit hebben gezien."

Evacuatie

Zeker drie campings en verschillende huizen zijn ontruimd. Een Nederlandse vrouw is op een van die campings en zag de vlammen steeds dichterbij komen. "Vanaf onze camping is de brand goed te zien", zegt ze op X, het voormalige Twitter.

Een andere Nederlander ziet meerdere blusvoertuigen langskomen.

Geen slachtoffers

Dertien vliegtuigen, drie helikopters en vijfhonderd brandweerlieden probeerden de brand onder controle te krijgen. Tot nu toe zijn er geen slachtoffers bekend. Wel zijn huizen en voertuigen afgebrand.

Zo'n 35.000 mensen zijn opgevangen in onder meer een sporthal. Hoeveel Nederlanders er precies in het gebied zijn, is nog onduidelijk.

Hart van Nederland/ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.