Terug

Volg Hart van Nederland

Door noodweer getroffen Nederlanders gerepatrieerd uit Slovenië

Weerbericht

5 aug 2023, 21:14

85 Nederlanders die zijn getroffen door de overstromingen in Slovenië worden gerepatrieerd, meldt SOS International. Slovenië wordt al sinds donderdag geteisterd door hevige regenbuien. Om 21.00 uur zijn bussen vanuit Nederland vertrokken naar het noorden van Slovenië, waar ze zondagochtend zullen aankomen. Na een stop van de buschauffeurs vertrekken de bussen zondagavond naar Nederland.

Alle Nederlanders zijn ongedeerd, maar wel "enorm geschrokken", aldus een woordvoerder van SOS International. Zij kunnen niet zelf naar Nederland rijden, omdat hun auto te erg is beschadigd door het noodweer of in sommige gevallen zelfs is weggevoerd door de modder. SOS International heeft daarom in overleg met andere alarmcentrales en verzekeraars besloten over te gaan tot repatriëring.

Onderweg

Momenteel zijn er al werknemers van SOS International onderweg naar Slovenië om de repatriëring van gedupeerde Nederlanders te coördineren. Zij waren al relatief in de buurt, omdat zij ook de bussen met Nederlandse toeristen uit Noord-Italië coördineerden, waarvan de laatste twee waarschijnlijk zondag aankomen in Nederland. De medewerkers zullen naar verwachting rond middernacht arriveren in het noorden van Slovenië.

SOS International benadrukt dat dit gaat om repatriëring van personen. Het terughalen van voertuigen zal elke alarmcentrale zelf oppakken, aldus de woordvoerder.

Door het noodweer in Slovenië zijn vier mensen omgekomen, onder wie twee Nederlanders uit Gouda. Huizen, wegen en de energie-infrastructuur zijn zwaar getroffen door het noodweer.

ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.