Terug

Volg Hart van Nederland

Website van ov-chipkaart onbereikbaar door ddos-aanval

Website van ov-chipkaart onbereikbaar door ddos-aanval

nieuws

4 nov 2023, 13:11

De website van de ov-chipkaart is zaterdag niet bereikbaar door een ddos-aanval, zegt een woordvoerder van het ov-chipkaartbedrijf Translink. Daarbij worden de computersystemen bestookt met verkeer, totdat ze het niet meer aankunnen en bezwijken.

"Er is een ddos-aanval gaande waardoor de website tijdelijk niet te benaderen is. Gisteren was er een eerste aanval, die hebben we met maatregelen kunnen keren", aldus de zegsman. Reizigers kunnen wel gewoon in- en uitchecken met hun chipkaart. Translink hoopt dat het probleem in de loop van de middag is opgelost.

Deze week werd bekend dat Translink miljoenen euro's overhoudt aan het restsaldo van oude en vergeten ov-chipkaarten. Mensen weten niet hoe ze het geld terug moeten vragen, of vinden het niet de moeite waard.

Oude en vergeten ov-chipkaarten goed voor dertig miljoen euro
1:00
Oude en vergeten ov-chipkaarten goed voor dertig miljoen euro

De verantwoordelijkheid voor de aanval is opgeëist door de pro-Russische 'hacktivistische" groep NoName05716, die Nederlandse organisaties aanvalt uit vergelding voor steun aan Oekraïne in de oorlog met Rusland.

ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.