Terug

Volg Hart van Nederland

Voortvluchtige Bretly D. mogelijk gezien in Duitsland, politie zoekt met helikopter

nieuws

22 okt 2023, 22:18

De politie in het Duitse Wezel, in de deelstaat Noordrijn-Westfalen, zoekt sinds zondagmiddag naar de voortvluchtige Bretly D. die gezocht wordt voor de gewelddadige dood van de Rotterdamse psychiater Jean van Griensven.

In een persbericht schrijft de Duitse politie dat een vrachtwagenchauffeur denkt de 24-jarige man gezien te hebben in de buurt van de dorpen Brünen en Marienthal, op zo'n 25 kilometer van de Nederlandse grens.

De chauffeur had via Nederlandse media gehoord dat de man in eigen land gezocht wordt, aldus de politie. Of het werkelijk om de verdachte gaat, is niet duidelijk, maar de Duitse politie neemt de tip zeer serieus. Ze zoekt met onder meer een helikopter en zwaarbewapende agenten in het gebied.

'Bel noodnummer'

In het persbericht linkt de politie in Duitsland naar het bericht waarin de Nederlandse politie zaterdag de naam en foto van de verdachte publiceerde. Net als de Nederlandse politie roept de Duitse politie mensen op om de 24-jarige man niet zelf te benaderen en in plaats daarvan direct het Duitse alarmnummer 110 te bellen.

Dit weet de politie nu over voortvluchtige moordverdachte Bretly D.
2:06
Dit weet de politie nu over voortvluchtige moordverdachte Bretly D.

De man zou betrokken zijn bij het fatale schietincident op 13 oktober aan het Handelsplein in Rotterdam waardoor de 60-jarige Van Griensven om het leven kwam. In het pand waar Van Griensven werd gevonden had ook brand gewoed. De verdachte zou ook in de nacht van afgelopen vrijdag op zaterdag in Zutphen een 32-jarige inwoner van die plaats hebben gestoken bij een uit de hand gelopen ruzie. Het slachtoffer raakte daardoor lichtgewond.

Bron: ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.