Terug

Volg Hart van Nederland

Politie krijgt veel tips binnen over voortvluchtige Bretly D.

112

22 okt 2023, 11:18

De politie krijgt veel tips binnen over de voortvluchtige Bretly D. (24), die verdacht wordt van de moord op de Rotterdamse psychiater Jean van Griensven. Zaterdag werd een foto vrijgegeven van de man omdat de politie dringend naar hem op zoek is. Een van de tips leidde naar Doetinchem waar afgelopen nacht een straat werd uitgekamd. Maar daar werd de verdachte uiteindelijk niet aangetroffen, meldt een politiewoordvoerder zondagochtend.

Hoeveel tips er tot nog toe binnen zijn gekomen, kan de woordvoerder niet zeggen. "We krijgen er genoeg binnen om uit te zoeken." Tips blijven van harte welkom, zegt hij verder. Of de verdachte nog in Nederland is, is onduidelijk. "Het is niet zo moeilijk in Europa om met een auto een grens te passeren."

De gezochte Bretly heeft geen vaste woon- of verblijfplaats. Hij zou betrokken zijn bij het fatale schietincident op de 60-jarige Van Griensven op 13 oktober aan het Handelsplein in Rotterdam. Het slachtoffer overleed nadat hij zwaargewond was gevonden. In het pand woedde ook brand.

Steekpartij in Zutphen

Ook zou Bretly D. in de nacht van afgelopen vrijdag op zaterdag in Zutphen een 32-jarige inwoner van die plaats hebben gestoken bij een uit de hand gelopen ruzie. Het slachtoffer raakte slechts lichtgewond, volgens de politie doordat hij wist te ontsnappen en de politie kon bellen.

De 24-jarige verdachte is een bekende van politie en justitie. Tegen hem loopt al langer een rechtszaak waarin hij wordt verdacht van drie andere misdrijven: bedreiging, poging tot zware mishandeling en diefstal van een rijbewijs. De rechtbank heeft hem in juli onder voorwaarden vrijgelaten, bevestigde zijn advocaat Errol Jobse gisteren.

Gelijk 112 bellen

De verdachte is vuurwapengevaarlijk. "Het is van het grootste belang dat hij snel wordt aangehouden om verdere incidenten te voorkomen", aldus de politie.

Iedereen die weet waar hij is, wordt verzocht direct 112 te bellen. Benader de man niet zelf, maar neem contact op met de politie. Van de verdachte is verder bekend dat hij met mannen afspreekt via chatboxen zoals Bullchat. Wie op die manier in contact komt met de gezochte man, of al is, wordt tevens verzocht direct de politie te bellen.

Het beste van Hart van Nederland? Volg ons op WhatsApp of Threads

Wil je dagelijks op de hoogte worden gehouden van de mooiste en meest indrukwekkende verhalen van Hart van Nederland? Meld je dan aan voor ons WhatsApp-kanaal, via deze link of volg ons op Threads, hier te vinden.

Hart van Nederland/ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.