Terug

Volg Hart van Nederland

Vindicat verliest accreditatie na meerdere incidenten: 'Begrip voor besluit'

Vindicat verliest accreditatie na meerdere incidenten: 'Begrip voor besluit'

nieuws

10 dec 2020, 17:42

De Rijksuniversiteit Groningen en de Hanzehogeschool hebben de studentenvereniging Vindicat geen accreditatie verleend voor het huidige collegejaar. Ze worden niet uitgenodigd voor officiële gelegenheden. Het geld om de bestuursbeurzen mee te financieren, worden niet stopgezet. Deze beslissing is genomen, omdat de maatregelen die de vereniging diende door te voeren, nog niet hebben geleid tot een cultuurverandering, zeggen de onderwijsinstellingen. "De commissie vindt ook dat er onvoldoende regie van de Senaat is in het voorkomen van incidenten tijdens de coronacrisis. De Colleges van Bestuur hebben besloten om de studentenvereniging tot 15 september 2021 niet uit te nodigen voor officiële gelegenheden." Het bestuur van Vindicat laat weten, gezien de recente gebeurtenissen, begrip te hebben voor het besluit van de onderwijsinstellingen. Wel benadrukt het bestuur dat de vereniging geen aandeel heeft gehad in de organisatie van de "risicovolle acties van leden". Ook laten ze weten de acties "ten strengste" af te keuren. Lees ook: Vindicat-leden die coronafeestje hielden in feestbus voor een jaar geschorst: 'Ik ben piswoest!'

Vindicat

Vindicat kreeg in 2019 ook al geen accreditatie, vanwege misstanden binnen de vereniging. Het bestuur van de studentenvereniging kwam toen met maatregelen om dat te verbeteren, maar daar is nog niet genoeg van gekomen. De studentenvereniging is vastbesloten te laten zien dat ze zichzelf kunnen verbeteren. Ook willen ze "vechten voor een plek in de academische gemeenschap" en laten zien dat ze positief kunnen bijdragen aan de stad.   Er zijn ook positieve punten. Zo zegt de commissie dat er stappen zijn gezet in het melden van incidenten en dat er meer aandacht is voor diversiteit, cultuurverandering en het schenken van alcoholvrij bier. De commissie hoopt dat Vindicat de cultuurverandering doorzet, zodat de vereniging voor het volgende collegejaar weer een accreditatie kan krijgen. ANP/Redactie

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.