Terug

Volg Hart van Nederland

Vijf verdachten aangehouden voor vuurwerkexplosies Midwolda

nieuws

16 jan 2024, 12:34

Drie mannen en twee vrouwen uit Midwolda zijn aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de vuurwerkexplosies in het Groningse dorp op 1 januari. Dat meldt de politie dinsdag. Het is onduidelijk wanneer het vijftal is aangehouden.

De knallen aan de Anna Maria Horalaan veroorzaakten op nieuwjaarsdag veel schade aan woningen en auto's. Ook ontstonden er kleine brandjes en moest een deel van de omgeving tijdelijk worden ontruimd.

Illegaal vuurwerk

De explosies zijn waarschijnlijk ontstaan door zwaar illegaal vuurwerk. De explosies zijn op de bewuste avond vastgelegd door een videodeurbel. De verdachten zijn dan ook aangehouden voor het mogelijke bezit en afsteken daarvan.

Het beste van Hart van Nederland? Volg ons op WhatsApp of Threads

Wil je dagelijks op de hoogte worden gehouden van de mooiste en meest indrukwekkende verhalen van Hart van Nederland? Meld je dan aan voor ons WhatsApp-kanaal, via deze link of volg ons op Threads, hier te vinden.

ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.