Terug

Volg Hart van Nederland

Agent stopt na jaarwisseling vol geweld: 'Letterlijk getekend voor het leven'

112

15 jan 2024, 21:47

Agent Nick Rietveld is helemaal klaar met het geweld tegen de politie. Een jaar geleden ging het flink mis toen hij tijdens zijn werk geslagen werd met een champagnefles. Elke dag wordt Nick door een litteken herinnerd aan het incident. Na zijn herstel ging hij wel weer aan de slag, maar zonder plezier. Daarom besloot hij na tien jaar zijn baan op te zeggen.

Vorig jaar tijdens oud en nieuw ging het flink mis voor Nick. Met de Mobiele Eenheid (ME) werd hij ingezet om een feest te beëindigen in de Koppelstokstraat in Scheveningen. "Het liep uit de hand. Als ME hebben we toen een linie gevormd, maar toch sloeg de vlam in de pan. Mensen gooiden met fietsen of andere spullen", vertelt Nick aan Hart van Nederland.

De situatie escaleerde en Nick kreeg uit het niets een klap tegen ze hoofd met een champagnefles. "Je denkt, hoeveel pijn het ook doet, je laat collega’s niet in de steek." Maar nadat hij bloed over zijn pak zag lopen, wist hij dat het serieus was. "Mijn collega's zeiden dat ik naar het ziekenhuis moest met de ambulance." Door de klap was zijn jukbeen gebroken en zijn wang gescheurd.

Extra zetje

Nick had juist bewust gekozen voor de ME. "Je weet dan dat de kans op geweld aannemelijk is. Maar op deze manier wat gooien en wegrennen vind ik laf." Van de breuk zelf heeft Nick geen last meer, maar door het litteken van klap wordt hij continu geconfronteerd met de situatie. Het incident heeft uiteindelijk ook het extra zetje gegeven om een andere baan te zoeken.

De politie liet onlangs zien waar agenten afgelopen jaarwisseling mee te maken kregen:

Politie deelt heftige beelden van met zwaar vuurwerk bekogelde agenten
0:39
Politie deelt heftige beelden van met zwaar vuurwerk bekogelde agenten

Het incident tijdens nieuwjaarsnacht kreeg nog een vervolg in de rechtbank. De 65-jarige man die de champagnefles gooide, werd veroordeeld tot een celstraf van een jaar. Het mishandelen van een agent rekent de rechtbank de man zwaar aan. Naast de celstraf is de verdachte veroordeeld tot het betalen van een schadevergoeding van bijna 4000 euro aan de agent.

Het beste van Hart van Nederland? Volg ons op WhatsApp of Threads

Wil je dagelijks op de hoogte worden gehouden van de mooiste en meest indrukwekkende verhalen van Hart van Nederland? Meld je dan aan voor ons WhatsApp-kanaal, via deze link of volg ons op Threads, hier te vinden.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.