Terug

Volg Hart van Nederland

'Verbindende' Hubert Bruls krijgt speciale onderscheiding

'Verbindende' Hubert Bruls krijgt speciale onderscheiding

nieuws

19 apr 2023, 22:41

De Nijmeegse burgemeester Hubert Bruls is woensdagavond benoemd tot Officier in de Orde van Oranje-Nassau. Hij kreeg de hoge koninklijke onderscheiding voor zijn vele inspanningen voor de samenleving, waaronder de verbindend rol die hij had tijdens de coronacrisis.

Bruls kreeg de onderscheiding uit handen van John Berends, commissaris van de Koning in Gelderland. Die benadrukte dat de inspanningen van de burgervader "van bijzondere waarde voor de samenleving" waren.

Echte burgervader

Tot 1 april was Bruls voorzitter van het Veiligheidsberaad van de 25 burgemeesters die voorzitter zijn van een veiligheidsregio. In die rol kreeg hij eerst te maken met de coronacrisis en direct daarna met de actuele asielcrisis. Tijdens de coronacrisis was Bruls vaak in de media te zien en legde hij de coronamaatregelen van het kabinet in heldere taal uit, stelt de gemeente Nijmegen in een bericht over de onderscheiding.

Hij kreeg als voorzitter van het Veiligheidsberaad ook weleens opmerkelijke cadeautjes, bijvoorbeeld van de marktkooplui die weer aan de slag mochten:

Marktkooplui geven Bruls zak stroopwafels
1:35
Marktkooplui geven Bruls zak stroopwafels

Bruls is inmiddels ruim tien jaar burgemeester van Nijmegen. Hij heeft zich een uitstekende belangenbehartiger van de stad getoond en een doortastende verbinder, stelt de gemeente. Ook noemt men hem "een echte burgervader".

Hart van Nederland/ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.