Terug

Volg Hart van Nederland

Tienduizenden studenten krijgen nu ook aanvullende beurs, dit is waarom

nieuws

24 jan 2024, 14:06

Dit jaar krijgen meer studenten op hogescholen en universiteiten een aanvullende beurs, en een aantal studenten krijgt een hoger bedrag gestort. Dat maakte de Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO) bekend op woensdag, de eerste dag van het jaar dat de studiefinanciering wordt gestort.

Vanaf 1 januari ligt de inkomensgrens voor ouders hoger, waardoor meer studenten in aanmerking komen voor een aanvullende beurs. Vorig jaar lag de inkomensgrens op bijna 54.000 euro. Dit jaar is dat opgeschoven naar ongeveer 70.000 euro.

Dure grap voor DUO

Voor 128.000 studenten pakt de hogere inkomensgrens positief uit, aldus DUO die hierdoor deze maand 15 miljoen euro meer moet overmaken. Bijna 70.000 studenten ontvangen voor het eerst een aanvullende beurs, terwijl de beurs voor de overige 58.000 studenten hoger is geworden.

Vorig jaar hebben circa 20 procent meer studenten voor het eerst een aanvullende beurs gekregen. Dat komt volgens DUO doordat sinds begin 2023 de optie voor een aanvullende beurs standaard is aangevinkt bij de aanvraag voor een beurs. In totaal krijgen 180.000 studenten nu een aanvullende beurs.

Het beste van Hart van Nederland? Volg ons op WhatsApp of Threads

Wil je dagelijks op de hoogte worden gehouden van de mooiste en meest indrukwekkende verhalen van Hart van Nederland? Meld je dan aan voor ons WhatsApp-kanaal, via deze link of volg ons op Threads, hier te vinden.

ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.