Terug

Volg Hart van Nederland

Wéér storing bij ING: pinbetalingen lijken dubbel afgeboekt

Wéér storing bij ING: pinbetalingen lijken dubbel afgeboekt

nieuws

25 juni 2023, 13:42

Voor de zoveelste keer in korte tijd is er sprake van een storing bij ING. Deze keer zien klanten op hun rekeningoverzicht dat bedragen die zij zaterdag tussen 12.00 en 15.30 uur hebben gepind, dubbel zijn afgeschreven.

Overigens is dat niet écht het geval, legt een woordvoerder van ING uit aan De Telegraaf. "Er hebben niet daadwerkelijk dubbele afschrijvingen plaatsgevonden maar dit lijkt zo in het overzicht. Het geld is niet dubbel afgeschreven, het gaat erom wat je ziet.”

Het probleem ligt bij de reserveringen van betalingen: elke keer als een klant betaalt, wordt er geld gereserveerd en die reservering wordt bij de daadwerkelijke betaling afgeboekt. Normaal is dat binnen een paar seconden gepiept, maar nu dus niet. "We werken met man en macht om dit euvel zo snel mogelijk te verhelpen", verzekert de woordvoerder.

Tweede keer in amper een maand

Ook begin deze maand was het mis bij ING. Toen was het voor klanten urenlang onmogelijk om in te loggen bij ING, zowel bij internetbankieren als bij de app voor de mobiele telefoon.

Klanten konden op die bewuste woensdag in februari nog wel pinnen, maar geld overmaken via de site of app of je rekeningen inzien kon al die tijd niet. Ondertussen is het wel de bedoeling dat we meer en meer digitaal gaan betalen. Is Nederland daar klaar voor?

Is Nederland klaar voor een cashloze samenleving?
2:15
Is Nederland klaar voor een cashloze samenleving?

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Door op ‘aanmelden’ te klikken, ga ik ermee akkoord dat mijn persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.