Terug

Volg Hart van Nederland

Slachtoffer val Zwarte Cross is 47-jarige man uit Amsterdam

nieuws

22 juli 2023, 15:02

De bezoeker van de Zwarte Cross, die vrijdag van een hoogte naar beneden viel en zwaargewond raakte, is een 47-jarige man uit Amsterdam. Dat meldt de politie. De medische toestand van de man is "onveranderd", maakte een woordvoerder van het festival eerder bekend.

Vrijdag viel de bezoeker "van een hoogte" naar beneden bij de attractie Do Your Own Stunt, aldus de politie. De attractie bestaat uit een schans van een paar meter hoog en een plank, die op grotere hoogte is bevestigd.

Daarvanaf konden mensen naar beneden springen aan een touw. Op de grond was een groot luchtkussen om de val te breken.

Naast kussen?

Of de Amsterdammer van de schans is gevallen of van de plank of dat deze persoon bijvoorbeeld naast het kussen is beland en hoe en waaraan de bezoeker gewond is geraakt, is niet duidelijk. De attractie blijft de rest van het festival gesloten voor onderzoek en controle van de NVWA en de politie.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Door op ‘aanmelden’ te klikken, ga ik ermee akkoord dat mijn persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.