Terug

Volg Hart van Nederland

Toestand niet veranderd van zwaargewonde bezoeker die van hoge attractie Zwarte Cross viel

nieuws

22 juli 2023, 11:37

De toestand van de bezoeker van het festival Zwarte Cross, die vrijdagmiddag gewond raakte door een ongeval met een attractie, is "onveranderd". Dat laat een woordvoerder van het festival zaterdagochtend weten.

Een woordvoerder van De Feestfabriek, de organisatie van het festival, wil op dit moment verder niets zeggen over het ongeval en het onderzoek ernaar. Ook een woordvoerder van de politie wil voorlopig niets kwijt. "Het onderzoek loopt nog. We verwachten daarover geen nieuwe informatie dit weekend."

Vrijdag viel de bezoeker "van een hoogte" naar beneden bij de attractie Do Your Own Stunt, aldus de politie. De attractie bestaat uit een schans van een paar meter hoog en een plank, die op grotere hoogte is bevestigd. Daarvanaf konden mensen naar beneden springen aan een touw. Op de grond was een groot luchtkussen om de val te breken.

Naast kussen?

Of het slachtoffer van de schans is gevallen of van de plank of dat deze persoon bijvoorbeeld naast het kussen is beland en hoe en waaraan de bezoeker gewond is geraakt, is niet duidelijk. De attractie blijft de rest van het festival gesloten voor onderzoek en controle van de NVWA en de politie.

Het slachtoffer is met een ambulance naar het ziekenhuis gebracht. "Over de toestand van het slachtoffer kunnen wij geen mededelingen doen", meldde vrijdag de organisatie al op de website. Getuigen van het ongeval zijn achter de schermen opgevangen en de organisatie zegt mensen die daar behoefte aan hebben in contact te brengen met Slachtofferhulp.

De NVWA meldt zaterdag nog niets te kunnen zeggen over het onderzoek.

ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.