Terug

Volg Hart van Nederland

Seksspeeltjes te koop bij Jumbo: 'We willen het normaliseren'

Seksspeeltjes te koop bij Jumbo: 'We willen het normaliseren'

nieuws

10 okt 2023, 19:49

Bij Jumbo kun je vanaf nu terecht voor écht al je levensbehoeftes. De supermarkt verkoopt naast de gebruikelijke boodschappen namelijk nu ook seksspeeltjes. In samenwerking met EasyToys doet de Maripaan Groep, een onderdeel van Jumbo, de komende drie maanden een proef bij twee Jumbo-filialen in het centrum van Groningen.

"We vinden het geweldig dat deze producten hiermee genormaliseerd worden", laat een woordvoerder van EasyToys weten aan Hart van Nederland. "We zijn altijd bezig om onze producten wat laagdrempeliger verkrijgbaar te maken."

"Seks wordt steeds meer taboe", zeiden mensen op de Kamasutrabeurs in april van dit jaar. Ook daar willen ze dat het onderwerp meer genormaliseerd wordt:

Slaat preutsheid toe? Op Kamasutrabeurs zien ze dat seks taboe wordt
1:27
Slaat preutsheid toe? Op Kamasutrabeurs zien ze dat seks taboe wordt

Vibrante stad

De Maripaan Groep verwacht dat de producten het goed zullen doen. "We denken dat er in Groningen meer dan genoeg vraag is omdat het een hartstikke jonge studentenstad is", aldus een woordvoerder. Maar goed, in een supermarkt komen niet alleen jonge studenten. Zijn ze niet bang dat ouders met jonge kinderen dit minder leuk vinden?

"Dat is de reden dat we gekozen hebben voor deze winkels. Ze liggen echt in het centrum en daar is de doelgroep jonge studenten. We hebben ook winkels waar de doelgroep gezinnen met jonge kinderen is, daar doen we dit niet."

Het is niet de eerste keer dat het seksspeeltjesbedrijf de handen ineen slaat met een winkel. Een jaar geleden bracht de HEMA een lijn met 'vleesvervangers' uit met vibrators, condooms en glijmiddelen. Dat was een ongekend succes: binnen twee dagen was de keten door hun voorraad vibrators heen.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.