Terug

Volg Hart van Nederland

Nieuwe rijschool in opspraak, gedupeerden steken 1000 euro in één les Proficiat Eindhoven

nieuws

5 juli 2019, 16:22

Een nieuwe rijschool negatief in het nieuws. Na Aalbregt uit Zoetermeer is het nu Verkeersschool Eindhoven Proficiat die in opspraak is en leerlingen heeft gedupeerd. Ze moesten flinke bedragen overmaken, maar kregen daar weinig of geen lessen voor terug. Zo ook Kevin en Iuliia uit Brabant, die duizend euro hebben betaald en maar één les hebben gekregen. En bijzonder opmerkelijk is ook dat de eigenaar van deze rijschool alles lijkt te hebben gekopieerd van zijn vader, Charles de Haan uit Haarlem. Charles heeft namelijk al jaren Rijschool Proficiat, in de Noord-Hollandse hoofdstad. Die is er niet over te spreken en is woest op zijn zoon.

'Hij komt maar weinig afspraken na'

"We hebben al vele boze telefoontjes binnengekregen, tot doodsbedreigingen aan toe" zegt een ongelukkige vader. "Mijn andere zoon, die hier niks mee te maken heeft, is ook slachtoffer geworden. Ze hebben ook hem met de dood bedreigd!" Charles wil vooral duidelijk maken dat zijn bedrijf, Proficiat uit Haarlem, een keurige rijschool is die zijn afspraken nakomt. 'Zoonlief' Melvin doet dat allerminst, zo lijkt het. Hij heeft de complete website van de rijschool van zijn vader gekopieerd en slechts heel licht aangepast. Hij maakt wel afspraken met leerlingen, maar komt er daar vaak maar één of een paar van na. Daarna horen ze niks meer van hem en zijn ze hun geld kwijt. Vaak gaat het daarbij om grote bedragen. Zijn website, Verkeersschool Eindhoven Proficiat, is gistermiddag offline gehaald. Melvin is op geen enkele manier te bereiken, telefoontjes  van de redactie naar de rijschool in Eindhoven worden niet aangenomen.

Na Aalbregt nu Proficiat Eindhoven

Het nieuws van deze rijschool komt natuurlijk op een opmerkelijk moment. Vorige week berichtte Hart van Nederland al over Verkeersschool Aalbregt, die inmiddels failliet is en talloze gedupeerden heeft achtergelaten. De curator kijkt nu naar die zaak. Gedupeerden van Verkeersschool Eindhoven Proficiat kunnen vooralsnog nergens terecht. Kevin Groves is een van die gedupeerden en doet bij Hart van Nederland zijn verhaal. Hij kocht bij Melvin een pakket voor zijn vrouw, Iuliia, voor duizend euro. Iuliia kreeg één les en heeft daarna kunnen fluiten naar haar lessen en naar het geld. Lees ook: Rijschool Aalbregt uit Zoetermeer nu officieel failliet verklaard, curator aangesteld De Engelssprekende Kevin is erg boos en heeft geen goed woord voor Melvin over. Hij woont samen met Iuliia in Nederland en ze proberen hier de kost te verdienen en een mooi gezin te onderhouden. "Maar dit is een enorm bedrag. We balen hier enorm van!" zegt Kevin. Iuliia vult geëmotioneerd aan: "Ik ben heel boos en wil gerechtigheid! Je mag geen geld afpakken. Je moet ervoor werken of geef het terug. Geef mensen geen hoop." Iuliia had er namelijk op gehoopt samen met haar kind ergens naartoe te kunnen rijden om leuke dingen te gaan doen. "En dat kan nu niet, dankzij hem" stelt ze. Kevin heeft zelf ook nog een beetje online lopen snuffelen naar Melvin. Daarbij kwam boven water dat hij een verleden heeft dat op zijn minst twijfelachtig kan worden genoemd.

Opgelicht?!

Want wie er gaat speuren naar Melvin, komt ook een verhaal tegen van AVROTROS Opgelicht?! uit 2016. Of eigenlijk moet je zelfs spreken over een dossier. Zo zou hij al diverse ondernemingen hebben opgericht en ook weer hebben gestopt. Vaak met verhalen over gedupeerden tot gevolg. Het heeft er dus alle schijn van dat Melvin weer opnieuw heeft toegeslagen. "Ik weet dat hij in het verleden onder andere heeft geprobeerd iets met dieren te doen" aldus Kevin. 'Alles voor dieren' was bijvoorbeeld een project van Melvin. Wie nu daarop zoekt komt uit bij een Belgische site, die er overigens niks mee te maken heeft. De redactie van Hart van Nederland heeft zijn uiterste best gedaan Melvin te bereiken, maar helaas zonder resultaat. Meent u gedupeerd te zijn door Verkeersschool Eindhoven Proficiat? Mail ons uw verhaal en contactgegevens via hart@talpanetwork.com.

Podcast

Oh Oh Den Haag is de podcast waarin verslaggeefster Charlotte Nijs politiek Den Haag confronteert met jouw nieuws. Iedere week voelt ze politici aan de tand over wat speelt in het land en stelt ze de vraag: wat schieten we op met Den Haag?

Luister hem hier:

Wil jij elke week de nieuwste aflevering van Oh Oh Den Haag beluisteren op je smartphone? Dat kan erg gemakkelijk en gratis door je op de podcast te abonneren. Open de podcast-app op je Apple- of Androidtoestel en zoek de Oh Oh Den Haag-podcast in de app. Klik op de ‘Aboneer-knop’.

Gebruik je Spotify? Dan kun je de podcast hier beluisteren.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.