Politiek

Rijschool Aalbregt uit Zoetermeer nu officieel failliet verklaard, curator aangesteld

Verkeersrijschool Aalbregt in Zoetermeer is dinsdag failliet verklaard. Dat blijkt uit stukken van de rechtbank. Eigenaar Ferry Aalbregt sloot zijn rijschool vorige week, vanwege het naderende faillissement. Hij liet een grote hoeveelheid gedupeerde cursisten en rijinstructeurs achter. Die kunnen zich nu melden bij een curator.

De desbetreffende curator, Cees Advocaten uit Den Haag, laat in een statement op de website weten dat er gekeken zal worden naar een doorstart. Ook kunnen schuldeisers zich schriftelijk melden, iets waar geen advocaat voor nodig is. “Uiteraard zal de curator onderzoek doen naar de oorzaak van het faillissement en of er onregelmatigheden hebben plaatsgevonden” aldus het advocatenkantoor. Veel gedupeerden van Aalbregt vermoeden, vaak ook openlijk online, dat de rijschoolhouder de boel heeft proberen op te lichten. De curator doet hier nu dus onderzoek naar.

Lees ook: Flinke opkomst Aalbregt-demonstratie Den Haag, politie ziet aantal meldingen verdubbelen

Ondertussen heeft Fayzan Khan namens de gedupeerde rijinstructeurs een gesprek gehad met PvdA-Kamerlid Gijs van Dijk. Die heeft hem beloofd vrijdag te bellen om een afspraak op het ministerie in te plannen. Khan was tevens de organisator van de demonstratie van afgelopen maandag, waarbij ruim honderd gedupeerden van Aalbregt zich hadden verzameld bij de Tweede Kamer. Het is dan de bedoeling dat Khan tijdens dat gesprek zijn zorgen kan uitten.

Motie

Van Dijk heeft het de afgelopen tijd actief opgenomen voor de gedupeerden.  Eerder vandaag heeft hij een motie ingediend om de gedupeerde leerlingen van de failliete rijschool, die nog een examen op de planning hadden staan bij het CBR, te helpen. Hij verzoekt de minister om in gesprek te gaan met brancheorganisaties, om de leerlingen alsnog van een examen-lesauto te kunnen voorzien. De minister laat weten aan Hart van Nederland hier werk van te gaan maken.