Terug

Volg Hart van Nederland

Politie zet waterkanonnen in tegen demonstranten op snelweg A12 in Den Haag

nieuws

9 sep 2023, 13:32

De politie heeft waterkanonnen ingezet tegen demonstranten op de A12 in Den Haag. Ongeveer 1,5 uur na het begin van het protest kregen de demonstranten opdracht de snelweg te verlaten. Toen ze dat niet deden, begonnen de waterwerpers met spuiten.

De demonstranten bleven zitten onder de straal water. Ze hadden paraplu's meegenomen. Ook dansten ze, juichten ze en maakten ze muziek. Ook bij vorige blokkades zette de politie de waterwerpers in, en ook toen bleven de demonstranten zitten.

Aanhangers van klimaatactiegroep Extinction Rebellion zijn zaterdag begonnen aan de aangekondigde blokkade van de A12 in Den Haag. Vlak voor het middaguur liepen enkele duizenden mensen de snelweg op. Daar werden ze tegengehouden door de politie.

De gemeente Den Haag liet eerder zaterdag al weten: "Actievoerders hebben de A12/Utrechtsebaan betreden. Deze blokkade is niet toegestaan." De gemeente riep de demonstranten op naar een toegestaan steunprotest tegenover station Den Haag Centraal te gaan.

De politie zegt dat mensen die van en naar Den Haag willen rijden rekening moeten houden met oponthoud.

Later meer.

ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.