Terug

Volg Hart van Nederland

Honderden demonstranten in stationshal Den Haag, op weg naar protest A12

Honderden demonstranten in stationshal Den Haag, op weg naar protest A12

nieuws

9 sep 2023, 11:17

De hal van station Den Haag Centraal is rond 11.00 uur druk met deelnemers aan de geplande klimaatprotesten zaterdag. Het gaat om enkele honderden mensen, schat een ANP-verslaggever ter plekke.

De demonstranten hebben vlaggen en spandoeken mee met teksten als "er is geen planeet B". Anderen dragen kartonnen hoedjes met de tekst "in vuur en vlam". Actiegroep Extinction Rebellion (XR) wil zaterdag vanaf het middaguur opnieuw de A12 blokkeren.

Het is niet de eerste keer dat de klimaatactivisten de A12 blokkeren:

Mars

Ongeveer vierhonderd aanhangers van actiegroep Extinction Rebellion wandelen zaterdag van het station van Voorburg naar Den Haag. Daar willen ze zich aansluiten bij het aangekondigde protest tegen Nederlandse steun voor de fossiele industrie.

De mars begon vorig weekend vanuit Arnhem, Alkmaar en Almere. Iedere dag liepen de klimaatactivisten ongeveer 20 kilometer, van treinstation naar treinstation. De laatste etappe begon zaterdagochtend bij het station van Voorburg.

Extinction Rebellion wil vanaf zaterdag elke dag de A12 in Den Haag blokkeren, totdat de overheid stopt met regelingen waarvan de fossiele industrie profiteert. Tegenover Den Haag Centraal is een 'supportdemo', een demonstratie van mensen die de snelwegblokkeerders willen steunen zonder zelf de snelweg op te gaan.

ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.