Terug

Volg Hart van Nederland

Geen eieren eten of zoeken, maar ermee gooien: NK Eierengooien trekt duizenden bezoekers

Geen eieren eten of zoeken, maar ermee gooien: NK Eierengooien trekt duizenden bezoekers

nieuws

9 apr 2023, 19:39

In het Overijsselse Nieuwleusen vond eerste paasdag traditiegetrouw het NK Eiergooien weer plaats. Deelnemers moeten proberen een rauw ei zo ver mogelijk te gooien naar een teamgenoot, die het ei moet vangen zonder dat die kapot springt.

Wat ruim dertig jaar geleden begon als een geintje aan de bar, is inmiddels uitgegroeid tot een heus evenement met duizenden bezoekers. "Op eerste paasdag is vaak toch niks te doen, en het is gewoon heel gezellig", zo verklaart organisator Klaas Kreule het succes. Vorig jaar deden er maar liefst 144 teams van twee personen mee aan het kampioenschap.

Bekijk onderstaand de beelden van het evenement:

Record: 55 meter

Alle duo's beginnen met drie eieren en staan om te beginnen twintig meter van elkaar vandaan. Als het ei op deze afstand wordt gevangen, en dit ei ook heel blijft, is het team door naar de volgende ronde. In de volgende ronde wordt de afstand tussen de deelnemers vijf meter groter. Het record staat volgens Kreule op 55 meter.

De flink gestegen prijs van eieren houdt de organisatie niet tegen. "Die heeft iemand gelukkig redelijk goedkoop kunnen inkopen. Het is wel wat duurder geworden, maar dat is deze traditie zeker wel waard voor ons."

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.