Terug

Volg Hart van Nederland

Ontslagen personeel magazijn Wehkamp akkoord met nieuw voorstel

Ontslagen personeel magazijn Wehkamp akkoord met nieuw voorstel

nieuws

3 aug 2020, 22:01

De (oud-)medewerkers van het magazijn van Wehkamp in Maurik, die in totaal 11 dagen hebben gestaakt, zijn akkoord na een nieuw voorstel. Volgens de FNV zijn er afspraken gemaakt over een vergoeding per dienstjaar. Daarnaast krijgt het boventallig personeel ook een budget voor scholing en begeleiding naar nieuw werk. "Het gaat hier om mensen die gemiddeld al heel lang voor het bedrijf werken. Zij moeten helemaal opnieuw beginnen en de banen liggen nu niet voor het oprapen. Zeker niet voor oudere medewerkers", schrijft FNV.

Staking na reorganisatie

De werknemers en oud-werknemers hebben sinds half juli gestaakt. Ze vonden het niet eerlijk dat ze na vaak tientallen jaren werk op straat kwamen te staan door een grote reorganisatie. Velen van hen hadden het gevoel slechts met een 'fooitje' te zijn weggestuurd. Lees ook: Amazon komt eraan, maar wat betekent dat voor Nederlandse kopers? Wehkamp maakte vandaag bekend dat ze het afgelopen boekjaar 50 procent meer winst hebben geboekt. De winst steeg naar 24 miljoen euro. Het bedrijf zou de hogere winst naar eigen zeggen te danken hebben aan een succesvolle uitrol van een strategie die zich focust om meer winstgevende productcategorieën en kostenbeheersing. Door de reorganisatie verliezen 82 mensen hun baan.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Door op ‘aanmelden’ te klikken, ga ik ermee akkoord dat mijn persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.