nieuws
12 feb 2020, 22:31
Uit onderzoek van Wat vindt Nederland blijkt dat vooral jonge mensen onder de dertig jaar wel eens te maken hebben gehad met online pesten. Bijna veertig procent is bekend met dergelijke ellende. Het komt dus veel voor, maar wat doen we eraan? Harder aanpakken, die pesters, vindt 86 procent. "Ik ben zelf slachtoffer van pesterijen", zegt één van de WvNL-panelleden. "Het maakt je leven kapot. Ik kamp met PTSS en agorafobie door al dat gepest en die bedreigingen. Pesters moeten keihard en snel worden aangepakt, ze verwoesten levens hiermee!" Lees ook: Slachtoffers internetpesten wachten op hulp: 'Actie is nodig' Maar hoe kunnen die pesters worden aangepakt? Daar hebben sommige panelleden zo hun eigen ideeën over... "Ze moeten slachtoffers echt serieus nemen. En de politie meer macht geven. Bij ernstige gevolgen hebben de pesters of wie dan ook hún privacy verspeeld, misschien dat dat afschrikt!", vindt één van de WvNL-deelnemers. Een ander veelgehoorde oplossing: de overheid moet verantwoordelijkheid nemen over alle zaken die met het internet te maken hebben. "Betere regelgeving over bijvoorbeeld routers, diensten en overige apparaten die je op het internet kunt aansluiten. Fabrikanten moeten hierin ook veel meer verantwoordelijkheid nemen dan ze nu doen", stelt een ander panellid.
Deel dit artikel
Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.
Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.